ÇİFLİKLER NASIL KURULACAKTIR?
“DOĞAL HAYAT VAKFI” ve ”Doğal Hayat Kooperatifi ile birlikte hareket ederek, Tecrübeli, Çözüm Ortağı Olabilecek Uzmanların en faydalı ve kaliteli ürünü esas alan Planlamayı ve Uygulama Projelerini ve detaylarını yaparak kontrollüğünü sağlayacaklardır.
1-Harita, Bilgisayar, Şehir Plancısı, İç Mimar, Mimar, Çevre, Ziraat, Biyolog, Kimya, Gıda, Su, Orman, Peyzaj, Jeofizik, Fizik, Jeoloji, Maden, İnşaat, Makine Mühendisleri, Ulaşım Uzmanları, Eczacı, Veteriner, Doktor (TIP UZMANI), Eğitimci, Pazarlamacı, Hukukçu, Tarihçi, Sosyolog ve psikiyatri Uzmanlarından oluşan Bir Heyet Tarafından Canlılar Alemi (Bitki Ve Ağaçlar, Su ürünleri); Hayvanlar Alemi ve İnsanlık Aleminin Sağlığı, Güvenliği, Huzuru ve Mutluluğu İçin, Muhteşem Denge düşünülerek, Planlama Ve uygulama projeleri yapılacaktır.
Planlamaya göre sahanın Orman, Bozuk Orman Alanları kullanması Tarım Orman Bakanlığına, Vakıf arazilerinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne, hazine Ve tescilsiz araziler ise, Hazine Ve Maliye ile Çevre Ve Şehircilik Bakanlığına bağlı bulunduğundan yapılacaklarla ilgili, vaziyet planları yapılarak kullanım hakları için Orman, Vakıf, Meralarda 49 yıllığına izin alınarak sözleşme yapılıp, Uygulama Projeleri için ön izin alınacaktır.
2-Ön İzin Alınmış Sahalarda; Enerji Su göletleri ve havuzları, Parklar, hayvanat bahçesi alanları, Ulaşımları, Organize Sanayi ,Tarım Hayvancılık bitki ekim alanları Yollar ve Elektrik Sahalarından ayrı ayrı dikim ve ekim alanları, güneş enerjisi veya sıcak sularla ısıtılan seralar sahanın topraklarının tümünün kullanılacağı tarım alanları, Enerji, (üretim dağıtım, kullanma sistemleri.) Su göletleri, diğer su yollarıyla sıcak su veya soğuk su havuzları kullanma içme suları yerleri.
Ulaşımın Her türlüsü Hava; Deniz, Kara (demiryolu, Teleferik Asansörler, bisiklet ve fosil yakıtsız araçlar,) Demir Yolu, Hava yolu, İş Makineleri, Araçlar Tırlar park yerleri, Tamirat tadilat yerleri, kayak yerleri..
Organize sanayiler; Güneş enerji panelleri ve hücreleri, ihtiyaç malzemeleri, Rüzgar Gülleri ve malzemeleri ile su ve sudan enerji üreten malzemelerin imalatı, Elektrikli, Güneş enerjisiyle çalışan Yemek Kazanları Tavalar, Çaydanlıklar, saçlar, su depoları, buz dolabı, çamaşır makineleri, Bulaşık Makineleri Kurşun geçirmez cam; cam gözlük, baret, dürbün yelek dizlik veya kaput, iş güvenliği ve askeriye giyimi ayakkabı, postal, Sağlık malzemeleri, Ortopedik Malzemeler, Birleşik Uygulama Projeleri ve detay planlaması yapılacaktır. Ray sistemleri, imalathaneler, fabrikalar.
Selçuklu, Osmanlı ve yeni modern mimarlığa göre Mermer, Granit Taş kesim ve modelleme yerleri aynalı kurşun geçirmez perdeye ihtiyaç bulunmayan camları, olan portatif kurşun geçirmez evler, kapı ve pencere üretim yerleri…
Ahşap model evler ve model mobilyalar üretim yerleri,
Organik Gübre Fabrikaları, Çöpten Elektrik, Mazot Ve Gübre Üreten Fabrika, demir ve çelik paneller, pvc panelleri, Alüminyum paneller, Dışları plastik içi paslanmaz çelik deniz içi, veya dağlara yapılacak, iskele evler için sağlam direnci yüksek paneller üretimi, Kaldırma gücü yüksek ve güvenli balon üretimi, yat, gemi sandal üretimi… Geri dönüşüm Fabrikaları, demirdöküm, Saç vs. imalat ve elektrik ve elektronik cihazları üretimi, pratik beton üretme yalıtma ve Damlama Sulama Sistemleri, beton kumaş üretimi, boru vs. Veya ağaçlara verilen su sistemleri Su bulutları oluşturacak vana sistemleri Büyük Tüplü Fidan Üretimi İçin tüplerin imalat yeri, fidan ve Fidelikler için sera, panelleri seraları doluya taşa karşı koruyan örgüler. Pratik beton üretme yalıtma ve Damlama Sulama Sistemleri, Veya ağaçlara verilen su sistemleri Su bulutları oluşturacak vana sistemleri Büyük Tüplü Fidan Üretimi İçin tüplerin imalat yeri, fidan ve Fidelikler için sera, panelleri seraları doluya taşa karşı koruyan örgüler.
Yerleşim alanları, Geniş Meydanları, alışveriş merkezleri Sosyal ve Kültür merkezleri, Bilgi işlem güvenlik. Vs. konularda yazılım merkezleri, Türk Hamamı Saunaları, Cami, İnsanlar için konaklama yerleri, usulleri, Yemek ve Diğer Gıda Maddeleri, Yemekhane, Aş Evleri, Sular ve Maden suları arıtma sistemleri…
Oteller, Hastaneler, bakım evleri, Yurtlar, Kreşler ve ana okullarından başlamak üzere İlkokul, Orta Lise(Sağlık Meslek Okulları) ve yüksek (Ziraat, Endüstri, Makine, Gemi, Uçak Ve Tren Makineleri Mühendisliği, Tıp, Veteriner, Diş Tabipliği, Spor Uzmanlığı Fakulte Veya Eğitimi Çalışanların meslek ve sağlık eğitimi, Aşçılık eğitimi, yarışları.
Edebiyat; Roman Hikaye, Şiir, Halk Ozanlığı, Atışma, Resim, Heykel, Tıraşlık, Fotoğrafcılık,Sinama Tiyatro, Sanat Ödüllerinin verileceği, atışmaların yapılacağı salonlar. Şiir Ve Güzel Sözlerin Mermere, Granite yazı yazma, eğitimleri,
Türk Sanat, Halk Musikisi Türleri, Milli Folklorumuzun tüm türlerinin eğitimi ve yarışı
Müzik aletleri Kullanma, Kursları;1-Telli Müzik aletleri, 2-Havalı Müzik aletleri 3-Gergin zarlı muzik aletleri çalma eğitimleri, (Ney Alto, Lir, Mandolin, Balalayka, kanun,piyano, rubab, tambur, Lir, Org, Saksafon, Bağlama, (SAZ) Banco, Çello, Ut, Viyole Viyolensel, Gayda, Gitar, harp kanun, keman, kemence,tulum(horon) kontrbas, kopuz, lavta, flüt, klarnet, davul tef, dümbelek çalışmaları icra etmeleri eğitimleri verilerek, yıllık yarışlarının yapılacağı mekan ve ortamların geliştirilmesi,
Her Türlü Otomobil, Bisiklet, Motosiklet, Otomobil, Acil Kurtarma Ambulanslarının Otobüs, Kamyon, Tır, İş Makineleri, Kaldırıcı İş makineleri, Delici İş Makineleri, Trenler, Uçak, Pervaneli Uçak (helikopter;Gemiler ve Yatlar için Uygulamalı Sürücü Okulları, Her Tür Makine için, İş Sağlığı Güvenliği Okulları, Yük taşıma ve taşıtma eğitimleri sertifikaları.
Spor Merkezleri (Güreş, boks, karate, koşu, jimnastik, (kaldırma) Halter, bisiklet, yüzme, yürüyüş, yüksek atlama, futbol, basketbol, voleybol, buz patenti, kayak merkezi, hentbol, Yüzme havuzları, bunlarla ilgili okul ve eğitimler.
3-Saha şahıslara ait arazi ise o arazi sahipleri ile görüşülüp, dekara ve değere uygun hisselerle “DOĞAL HAYAT İMAR, TARIM ARSA İNŞAAT KOOPERATİFİ” ne devredilerek üye yapılacaktır. Bu şekilde ileride Hazine, Bozuk Orman ve tescilsiz saha arazileri de yetkilileri ile görüşülerek üyelikler verilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Orman ve Tarım Bakanlığı, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür Ve Turizm bakanlığı yetkilileri üye olup yönetim kurulunda bulunabileceklerdir. DOĞAL HAYAT VAKFI ve DOĞAL HAYAT İMAR, TARIM İNŞAAT ARSA KOOPERATİFİ üyelik ve yönetimin de bulunanlara yurt içi yurt dışı çözüm ortaklığı ve başarı konumuna göre Şirketlerde DOĞAL HAYAT A.Ş Yönetim ve Hissedarlıkları verilecektir.
Kamu Kuruluşları temsilcileri Arazi Veren Şahıslar Vakıftan alınan üyeler Vakıflar üyeleri etken olacaktır. Belediye Başkanları Mülki Amirler, Encümen ve muhtarlar, istek ve talep üzerine üye yapılacaktır.
4-Seçilen arazileri önceden kiralayanlara veya mahalle sakinlerinden elinde traktör tarım aletleri bulunanlara, yine ülkemizde tarım aletleri bulunanlara Uzmanlık alanları veya ekim dikim yapmak isteyenlere, hangi ürünü ekecek veya dikecek ise, eğitimi verilecek, sigortası yapılacak tohumu mazotu, gübresi Mühendisi şirket tarafından sağlanacaktır. Şirket Ürünlerini piyasa değerinden satın alacaktır. 7 yıl süreyle bakım ve üretimini yapıp, masraflar çıktıktan sonra %50 sini Üreten alacaktır.
5-Yine Çiftliğe elinde büyük ve küçük baş hayvanları, develer Veya özel cins verimli damızlık dişi ve erkek hayvanları olanlar, küçük hayvanat bahçelerinde ellerinde hayvanı olup değerlendirmek isteyenler için; Değerlendirme yapılıp, çiftliğe alınacaktır.
Serbest doğal dağ hayvanları, Geyik, Yaban keçisi, Ceylan, Tilki, çakal, kurt, Dağ domuzu,Tavşan, Kartal, Keklik, Bıldırcın, Tavuklar, horozlar, Hindiler,Gaz olanlar, Balık türleri ve yılan balığı, özel tür köpek türlerini, polis ve istihbarat için çok cins verimli köpek ve atları, yarış atları, eğitim ve besleneceği sahalar ayırıp, getirebileceklerdir. Ne yapmaları isteniyorsa pazarlıkla Kurbanlık için koyun keçi dana besleyenler 3 aylık 6 aylık bakım için getirebilecek, üretebilecek hayvanlar önce karantina yerine alınacaktır. Sonra organik bakımı, sağlığı , sağlayacaklardır. Bunların pazarlıkları bulundukları mekandan kalkmadan önce sözleşmeye bağlanıp sonra karantinaya getirilecektir.
6- DOĞAL HAYAT ÇİFTLİĞİNDE; Engelliler, yetenekleri yaradılışına bağlı olarak engelli veya sonradan engelli olanlar için, Yaşlılar, Hastalar, Normal Sağlıklı olanlar, Eğitimciler, Sporcular, Gençler, Çocuklar, Bebekler düşünülerek Yaşam alanları ve gençlik kamplarının oluşacağı alanların tespiti, Tüm canlıların yetişmesi büyümesi düşünülerek, Sağlıklı Hava Su Ve Toprak alanları,Yeşil Alanlar, Orman alanlarında avlaklar, KIRYEMEKLERİ yeme alanları, tüm Evrensel İnsanlık için (Organik Sertifikalı) DOĞAL HAYAT ve güvenli yaşam alanları sağlanacaktır.
Doğal Hayat Çiftliği için; içinde ve dışına yolların, göletler ve su yollarının, enerji sahalarının, Tarım ve Hayvancılık alanları, Oteller, yerleşim alanları, Organik ekmek, simit fırınları, Organik Yemekhane içinde taş fırınların yerlerinin tesbiti,
Konut yaşam alanları rüzgar ve soğuk hava akımlarının geldiği yöne kale gibi Yüksek katlı evler yapılarak ve ağaçlarla gergef gibi örülerek her kesim için ekonomik evler yine Herkesim için evler Yaşlılar ve Engelliler Eğitim ve Hayat alanı, Tek, İki, Üç ve dört odalı, organik Bahçesi Güneş Panellerinden yapılmış Seralı Evler; Havuzlu saunalı evler, Sağlık ve Eğitim alanları Evleri,
Tüm meyveli ve meyvesiz ağaç türleri;
Ceviz Türleri, meşe, çınar, çam, ladin, katran, kilik, ardıç, kavak, servi, Akasya, Harnup, Yemiş, Ahlat, Badem, Armut, Alıç, Kestane, Ihlamur, Fındık, Elma, Zeytin, Jojoba, Nar, Erik, Okaliptüs, Defne, Kuşburnu, Kurt Üzümü, Kapari, Kocayemiş-DağÇileği, Üzüm, İğde, Sakız Ağacı, Antep fıstığı, Servi, Yaban Mersini, Kivi, Salep, Trabzon Hurması, Koca yemiş, şeftali, kayısı, Avagado, Mango,
Canlı aromatik tıbbi türler; tıbbi nane, nane, passiflora, kekik, adaçayı, kantaron, Ejder, Gül, Çay, Tütün, Biberiye, lavanta ve süs bitkileri, Sümbül, Menekşe, Çiğdem,Nergis,
Buğday, arpa, çavdar, burçak, pirinç, susam, fiğ, mısır, nohut, fasulye, mercimek,
Havuç, Kırmızı havuç, Lahana, karalahana, domates, salatalık, biber, Karnabahar, Brokoli, kabak, turp, pancar türleri, Haşhaş Yonca, glutensiz, yiyeceklerin (Kara bugday, tef, kinoa, çiya), mantar, arı otu ve arı yerlerinin belirlenmesi
Arıcılık arı sütü, polen bal üretimi
Büyük baş damızlık Camız, İnek, Küçük baş süt keçisi,Koyun, Ankara Keçisi, doğal hayvanları, geyik, ceylan, tavşan, kanguru, Yaban Keçisi Yaşam alanları, tavuk, kaz, hindi, ördek, keklik, bıldırcın, tatlı su balıkları, fosilleri yaşam alanları Tavus kuşu yetiştirme yaşam alanı ayrılması yetiştirilmesi
Yine At Çiftliği, Eşek Çiftliği, Deve Çiftliği, Köpek ve Kedi türleri Damızlık Yetiştirilmesi
Midye türleri,
Yılan balıkları ve başka tatlı su balıkları, kırmızı benekli alabalık, Akvaryum Balıklarının kafes kuşları, yetişeceği ortamlar geliştirmek türlerini tespit etmek
Deniz balıkları, Okyanus balıklarının ve ya alabalıkların yaşam alanlarında yakalanıp canlı yaşama alanı sularıyla tankerler içinde çiftlik de bulunan uygun havuzlara aktarılması oradan satılması, yerine göre üretilmesi, yakalanıp ve oradan servis yapılması, hizmetleri verilecektir.
|