ERCAN ÇELİK

 İstiyorsak; güneş olsun sevgimiz; gülümsesin, yüzümüz yüzünüze, Kardeşlik ve birlik içinde, mutlaka selam vermeliyiz birbirimize  

    Son Dakika :   
 
 

SENTURK

 

 

 

 AROMATİK TIBBİ BİTKİLER                 

EZAN OKUMA 

Ana Sayfa
Kuran-ı Kerim Değişik Dillerde
İletişim
Ercan ÇELİK Özgeçmiş
Günlüklerim
Ziyaretçi Defteri

 

 

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

MARMARA ADASI

1-ÖzelAĞAÇLANDIRMA

ÇÖPDEN MAZOT ÜRETİMİ

                         



SERA ETKİSİ KARBONDİOKSİT ARTIŞLARI


Marmara Adası Özel Ağaçlandırma


Küresel Isınma Ve Ağaç"Ercan Çelik"

Anket
Anket Seçilmemiş
Diğer Anketler

Ziyaretçiler
Toplam Ziyaretçi :  794446
Bugün Ziyaretçi :  198
Aktif Ziyaretçiler :  1

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK ve DOĞAL HAYAT    HAYVANLAR ALEMİ FOTOĞRAFLARI

KENDİMİZİ TANIMAK;

     KENDİMİZİ TANIMAK;

Hepimizin İnsan Olarak Görevimiz Önce İNSANI TANIMAK, KENDİMİZİ TANIMAKTIR. Allah'ın Kelamını Ayetlerini OKUYUP ANLAYIP Allah'ı tanıyıp İNANIP İMAN EDİP İMANLI BİR MÜSLÜMAN GİBİ YAŞAMAKTIR.
Kuranı Tilavet edip Arapça bilmediğimiz HARF VE DİLLE Kaideli DUA Etmek Araplar için Dindir. Kuranın hat hat sanatıyla harfleri ile yazmak kültürdür, onlar için İlim yapmaktır. OKUYUP ANLAYIP YAŞATIP YAŞATABİLİRLER. Kültürlerine devam edebilirler. Ancak Siyasi Halifelik adına oda engellenmiştir.
TÜRKLER için Türkçe Konuşan Akraba Toplulukları Okuyup anlamadıkları ve öyle iman ettikleri için dindir ama, Gerçek din değildir. Kendi dillerinde okuyarak Anlayarak okuyup, yaşatılan, yaşattırılan bir din değildir. Gittikleri yerde hat sanatıyla yazıları tanımazlar ama kutsarlar. Nitekim Kılıç zoruyla bazı ayetler yok sayılarak Müslümanlarla savaşılarak alınan Halifelik geliştirilen Arap gelenekli kurallar, Ulema ve Şeyhülislamların Fetvalarıyla Arapçayı bilenlerin az olmasından Muaviye den sonraki saptırılmış dini anlayamamışlardır.. Arap gelenekleriyle kültürleriyle din saptırılarak, Musa'ya İbranice Gelen Tevrat, Davuta gelen Zebur ibranice Olduğu için İsrailoğulları Anayasası haline gelip Irkı Kutsallaştıp kullanmaları ve insanlığı bozmaları sonucu İsa ya gelen Kutsal Kitap İncilin Yunanca yazılmış değiştirilmiş kitabı, Kilise ve papaz hakimiyetleri ile değiştirilmiştir. Üç önemli Kilise Papazlarının yolu Katolik, Ortodoks ve Protestan Kilise ve Papazları ile Papaza Kilisede İsa adına Günahlarını affettirmek gibi bir kutsiyet Allaha eş (şirk) geliştirilmiştir.
Siyasi Halifelik ile din adamı imam ulema şeyhülislam sınıfı oluşturulmuştur. Mezhepler geliştirilmiştir. Kuran'daki anlam bir bakıma farklı anlatılmıştır.
Dinimiz İslam Siyasi Halifelikle saptırılmıştır. İnsan anlayışı ve Dünya geliştirileceği İnsanın İnsan Olmasının sağlanıp tüm müslümanların ümmetin gönlünü, insanların gönüllerini alacak bir sistem yerine, imamlar toplum liderleri kendi yolunun doğru olduğunu kabul ederek o yol içerisinde İslami Fetva adı altında insani anlayış ve hizmet içinde Ehli Sünnet yolu diyerek, yeni hadisler üreterek tarikatlar şeyhler insan üstü Allah adına dua eden, duasını Allahın kabul ettiği yolun kendi yolu olduğunu kabul ettirmiştir. Böylece Ulemalar Din adamları Şeyhülislamlar fetvasıyla devlet yönetimi geliştirilmiştir. Sultanlar adına Halife Adına fetvalar verilmiş Ancak bu mezheplerin hak, şeyhlerinde doğru olduğunu büyüklerin ve peygamberimizin duasını şefaat af dilemesini kabul edeceğini belirten tamamen şirk ifade eden cemaat ve tarikatlar ortaya çıkmıştır. Kendi Mürşidine tabi olanların duası ile Allahın bol bereket verdiğini nasibinin alın yazısı olarak önceden yazıldığını kaderinde ne varsa onun çıktığını anlatan, dua edince tüm günahların affolunacağını hele şeyhin dua ettiği zaman Allahın kabul edeceğini, Dua edip namaz kılarsan Allah sana verir diyerek, fetvalar verildiği, din adına her türlü dedikodunun yapıldığı. iftiranın atıldığı Caminin seccadenin, Kuranın Kutsandığı Arapça isimlerin kutsandığı bir din haline getirilmiştir. Halbuki Kuran'da "Her insanın Çalıştığının Karşılığı vardır" diyor Herşeyi affedecek mükafatlandıracak benim diyor. Benim dışımda hiç bir varlığa dua etmeyin namaz kılmayın eş koşmayın şirk koşmayın diyor. Tek affetmediği şirk koşmak olduğunu ve kul hakkı olduğunu belirtiyor. İnsanların sağ ve sol omuzlarında günahlarını ve sevaplarını yazan Meleklerim var diyor. Masum hiç bir insanın öldürülmemesi gerektiğini, kasten müslüman öldürmenin cezasını çok yüksek olduğunu Kuranda ayetlerde belirtiliyor. Oysa Peygamberimizin Damadı Başkomutanı taraftarlarını 70.000 Müslümanı hile yalan iftiralarla kılıçtan geçirip öldürüyor, İnsanın yeryüzü halifeliğine son vererek bir sürü Arap geleneği ve kültürünü inşa eden , Allah iftira ve yalan söyleyenin ayetlerine inanmadığını belirtilmesine rağmen bir HALİFELİK geliştiriyor.
Siyasi İslam diye tarif ettiğimiz Siyasi Halifelik geliştiriliyor.
Almanlar, Yunanlılar Japonlar Ruslar Çinliler Korelilerde Hintlilerde yani dünyada ne kadar değişik dil varsa Bir KURAN O kadar dile çevrilmeli. insanlık okuyabilmeli anlayabilmeli, inanarak yaşayabilmeli, yaşatabilmelidir. İncil her dilde bedava dağıtılırken, Allahın ayetlerini sadece Arapça olarak görmek, öğrenin demek başka dilleri ve milletleri insan saymamak, Allahın her şeyi var edenin olduğuna, Sadece Arapları tanıyan bir Allah olduğuna inanan sapıklar ve şirk sahipleridir..
Görevimiz İnandığımız Kuranın bile hesaplayarak yarattığı İnsanı ve onların dillerini bilen onların bağımsız düşünen ve akleden insanlar olduğunu gören bütün insanları canlı ve cansız varlıkları, dünyayı, atmosferi ozon tabakası güneş ay yıldızları bir hesapla Muhteşem Denge içinde yarattığına, bu dengeleri ve insan dengelerinin her oranının hesaplı olduğu bunların dışına çıkanların insana ve insanlığa canlılara ve cansızlara muhteşem dengeye zarar verildiğini, birine emanet vekalet verirseniz ehline vermeniz, her şeye adaletle hükmetmeniz gerektiği Ayrıca İslam'a inanların görevi olduğunu, her insanın kendi kültür ve inancında bağımsız olması ve yapılması, her insanın yaptığı iyilik ve kötülülerin kaydının tutulduğu, kendi toplumunuzda ve dünyada kargaşa isyan çıkaranları cezalandırılması öldürülmesi veya yaptığı suça göre cezalandırılması gerektiği, bunun ilmini yapmanın insanların görevi olduğunu böyle bir görev verildiği için tüm insanların çalışması şükretmesi ve sabırlı olmasının istediği, Allahın emirleri istikametinde diliyle anlayıp okuyan yaşayıp yaşatan düşünen, insanlar her zaman yükseltecek, ruhi fiziki iyilik boyutunu geliştirilecektir. Akıl ederek ilim yaparak sağlığını kendini tanımasını sağlayacaktır.
Gerçek İslam Felsefesi; İnsanlar yeryüzünün halifeleridir. İnsanları canlıyı cansızı yaşatıp geliştirecektir. Onlar barışı kardeşliği adaleti sağlayacaklardır. İnsan merkezli ruhi ve fiziki iyilik halinin sağlanmasını; daha iyi bir dünya geliştirmeyi, bozgunculuk yaratmayan tüm insanları sev say ve onun için ilim yap. İnsanı Mutlu etmen Allahı Mutlu etmektir. İnsanlara tebessüm, ona verilmiş bir mükafat gibidir., İncinsen de incitmeyecek, insanlara tebessümle bakacak gönül kırmayacaksın, Kırık gönülleri yapacaksın ve barış içinde insanlara Allahın ayetlerini tebliğ edeceksin senin tebliğini engelleyenler ve seninle savaşırsa savaşacaksın.. Yani Allahın Yolu Kuran ve peygamberimizin olduğu gibi kul olacaksın. İnsan olacaksın. İyi bir insan olmadan iyi bir kul olunmaz, iyi bir kul olmadan Müslüman olunmaz
Onun için Kuranın Türkçe Okuyacak, TÜRKÇE inanacak, Türkçe YAŞIYACAK, Yaşatacak Anlayacak Akledip İnanıp İLİM yapacaksın.
Yeryüzünde Kuran Ayetlerinin herhangi birini uygulamamak, sapanları takip etmek din dışıdır.
Kurandan Sapmadan TURANI, SONRA MÜSLÜMAN'IM DİYENLERİ SONRA HAK Dinlere inandım diyenleri; kafalarında tanrı geliştiren put geliştiren şirk geliştiren tüm insanlığı hak yolu İNSAN ANLAYIŞINA GETİRMEMİZ NİZAMI ALEMDİR. DÜNYAYA NİZAM VERMEKTİR.
Ekleyen:  Ercan ÇELİK
Ekleme Tarihi:  15.5.2023
İzlenme:  246
Yazdır:Yazdır
 
Eklenen Yorumlar 
Bu Konuda En Çok Okunan Yazılar
 
BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK ve DOĞAL HAYAT
OECD’nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) 2008 yılında hazırladığı Çevresel Performans İncelemeleri: Türkiye başlıklı bir raporuna göre; ülkemizde flora (ağaç-bitki varlığı) ve fauna (hayvan varlığı) durumunun genel görünümü:
Ercan ÇELİK [ 19.1.2013 Devamı
 
KÜRESEL STRATEJİDE SUYUN ÖNEMİ
Bilgi çağında susuz yaşanamayacağı gibi, geçmiş çağlarda da yaşanmamıştır ve gelecek çağlarda da yaşanmayacaktır. Ne petrol, ne bor, ne de başka madenler ve kaynaklar tutar suyun yerini
Ercan ÇELİK [ 12.1.2013 Devamı
 
KEKİK VE ADAÇAYI YETİŞTİRİLMESİ
Kekik Yetiştiriciliği
İklim Ve Toprak İstekleri: Akdeniz bölgesine ait bir bitki olmasına rağmen soğuklara dayanabilen bir bitkidir. Toprak yönünden fazla seçici değildir. Killi taban arazilerde daha iyi gelişir.
Ercan ÇELİK [ 12.1.2013 Devamı
 

CEVİZİN İNSANAveİNSANLIĞA FAYDALARI

  • En Çok Okunanlar
  • MUSTAFA KEMALİN SAKL...
  • ÇEVRE BAKANLIĞI TEFT...
  • GÖKÇEADA...
  • TÜRKİYE,DAĞLARI,GÖLL...
  • VAKIFLAR ANKARA BÖLG...
  • SİVRİHİSAR KAYMAKAML...
  • Değerli KARDEŞLERİM ...
  • VAKIFLAR GENEL MÜDÜR...
  • TARIM Ve ORMAN BAKAN...
  • ESCAN A.Ş.Genel Müdü...
  • VALİLİKLERE AÇIK ÇAĞ...
  • 1938 deki Durumumuz ...
  • ESCAN ENERJi,SU,ÇEV...
  • Sevgi Kardeşlik Birl...
  • Hz.Ali Ve Muaviye Sa...
  •  
  • En Son Eklenenler
  • ÇEVRE BAKANLIĞI TEFT...
  • MUSTAFA KEMALİN SAKL...
  • GÖKÇEADA...
  • TÜRKİYE,DAĞLARI,GÖLL...
  • KIYMETLİ ESCAN TOPL...
  • Değerli KARDEŞLERİM ...
  • VAKIFLAR ANKARA BÖLG...
  • SİVRİHİSAR KAYMAKAML...
  • ESCAN ENERJi,SU,ÇEV...
  • ESCAN A.Ş.Genel Müdü...
  •  

     

    Her Hakkı Saklıdır. ERCAN ÇELİK© 2013 Tasarim : Linear Yazilim